Düzenleme
Serbest piyasa ekonomisinin bir gereği olarak “rekabet” olgusu tüm piyasalar için temel bir prensip olarak kabul edilmekle birlikte, özellikle enerji, telekomünikasyon, ulaştırma gibi çok sayıda şebeke endüstrisi açısından “düzenlemeler”in de bir gereklilik olarak ortaya çıktığı görülmektedir. Bu süreçde teşebbüsler açısından ortaya çıkan en temel konu ise şüphesiz hem rekabet kuralları ve mevzuatına uyum göstermek hem de düzenleyici kurumlar ve düzenleyici işlemler çerçevesinde faaliyetlerine devam edebilmeyi sağlamaktadır.
Bu çerçevede Şirketimiz, başta rekabet mevzuatına uyum ve yürütülen tüm inceleme ve soruşturmalarda gerekli savunmaları ve analizleri yapmak ve birleşme/devralma işlemlerine katkıda bulunmanın yanı sıra, doğalgaz, elektrik, akaryakıt, yenilenebilir gibi enerji sektörünün tüm alanlarında, telekomünikasyon, ulaştırma, ilaç, tarım, bankacılık ve finans gibi tüm sektörlerde de düzenleyici işlemler ile ilgili tüm süreçlerin yürütülmesinde her türlü danışmanlık hizmetini temin etmektedir.
Türkiye ekonomisinin yapısal dönüşüm süreçlerinden geçtiği dönemlerde ortaya çıkan kuşkusuz en önemli konu başlıklarından bir tanesi, özelleştirme uygulamalarına tamamlayıcı olarak gündeme gelen serbestleştirme politikalarıdır. Bu anlamda ekonomik dönüşüm ile birlikte devletin belirleyici ekonomik bir aktör olarak yer aldığı bir çok sektörde faaliyet gösteren kuruluşların mülkiyeti özel sektöre devredilirken, diğer yandan doğal tekel olarak nitelendirilebilecek bir çok piyasada mevcut yasal giriş engelleri ortadan kaldırılarak piyasaların rekabete açılması sağlanmıştır. Bu anlamda serbest piyasa ekonomisinin bir gereği olarak “rekabet” olgusu tüm piyasalar için temel bir prensip olarak kabul edilmekle birlikte, özellikle enerji, telekomünikasyon, ulaştırma gibi çok sayıda şebeke endüstrisi açısından “düzenlemeler”in de bir gereklilik olarak ortaya çıktığı görülmektedir.
Bu çerçevede 90’lı yıllarda faaliyetine başlayan Rekabet Kurumu’na ek olarak 2000 yıllardan itibaren Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) gibi kurumlar ile çok sayıda piyasada çeşitli düzenlemeler hayata geçirilmiştir. Tüm bu süreçlerde teşebbüsler açısından ortaya çıkan en temel konu ise şüphesiz hem rekabet kuralları ve mevzuatına uyum göstermek hem de düzenleyici kurumlar ve düzenleyici işlemler çerçevesinde faaliyetlerine devam edebilmeyi sağlamaktadır. Bu çerçevede Şirketimiz, başta rekabet mevzuatına uyum ve yürütülen tüm inceleme ve soruşturmalarda gerekli savunmaları ve analizleri yapmak ve birleşme/devralma işlemlerine katkıda bulunmanın yanı sıra, doğalgaz, elektrik, akaryakıt, yenilenebilir gibi enerji sektörünün tüm alanlarında, telekomünikasyon, ulaştırma, ilaç, tarım, bankacılık ve finans gibi tüm sektörlerde de düzenleyici işlemler ile ilgili tüm süreçlerin yürütülmesinde her türlü danışmanlık hizmetini temin etmektedir.